Haluatko harrastaa?

Kiikurien tavoitteena on ollut jo 60 vuoden ajan tarjota jokaiselle mahdollisuus liikkua, laulaa ja soittaa yhdessä toisten innostuneiden amatöörien kanssa. Ryhmissä ei ole pääsyvaatimuksia, vaan kaikenlaisissa elämänvaiheissa olevat voivat Kiikureissa aloittaa uuden harrastuksen. Yhdistyksessä toimii eri-ikäisten lasten tanssiryhmiä sekä aikuisten tanssiryhmä.

Osallistumiskustannukset pidetään tarkoituksellisesti alhaisina; syksyllä kerättävä koko vuoden jäsenmaksu on lapsilta 30 € (saman talouden muut sisarukset 20 €) ja aikuisilta 60 €. Yhdistys tukee voimakkaasti jäsenten esiintymismatkoja ja etenkin lapsiryhmien oheistoimintaa, jotta harrastuksesta aiheutuvat kustannukset eivät nouse kenellekään liian korkeiksi. Esiintymisasut lainataan yhdistyksen pukuvarastosta panttia vastaan.

Kiikurien toiminnan runko perustuu ryhmien viikoittaisille harjoituksille sekä yhdistyksen omille joulu- ja kevätkonserteille. Tilausesiintymisiä tehdään tarpeen mukaan. Ryhmät harjoittelevat Runosmäen vanhuskeskuksella. Harjoitusten ja konserttien lisäksi Kiikurit ottavat toisinaan osaa sekä paikallisiin että valtakunnallisiin kansantanssitapahtumiin. Yhdistys järjestää jäsenilleen myös oheistoimintaa, kuten lapsiryhmien jäsenille tarjottavan kesäretken tai senioritanssiryhmän organisoimat ruska- ja kevätretket Lappiin.

Talkootoiminta luo perustan sille, että Kiikurit pysyvät jäsenilleen edullisena harrastusmuotona. Ohjaajat löytyvät pääosin omasta yhdistyksestä ja muut jäsenet voivat osallistua mm. kevyisiin myyntihommiin. Yksittäistä jäsentä ei kuitenkaan kuormiteta liikaa, vaan tehtäviä jaetaan.Yhdistykselle vuosittain valittava hallitus ja ohjaajista koostuva ohjaajatoimikunta vastaavat toiminnan pyörittämisestä.

Kaikkiin Kiikurien ryhmiin voi liittyä milloin tahansa, mutta suositeltavin ajankohta on syksyn alussa toiminnan käynnistyessä kesätauon jälkeen. Tutustu alla oleviin linkkeihin ja ota yhteyttä!

Lasten ja nuorten kansantanssiryhmät

Aikuisten kansantanssiryhmä

Kiikurien kuoro

Kiikurien pelimannit

Tietoa Turun Kiikurit ry:stä