Aikuisten kansantanssiryhmä

Kiikureissa toimii kaksi aikuisten tanssiryhmää. Monikymmenpäisestä aikuistanssijoiden joukosta löytyy väkeä jonka jalka on vipattanut jo vuosikausia, mutta seassa on myös esittävän kansantanssin vasta-alkajiakin. Tekemällähän sitä oppii! Kiikurit haluaakin toivottaa aivan jokaisen tervetulleeksi aloittamaan liikunnallisen ja sosiaalisen harrastuksen tanssin (ja vähän laulunkin) parissa.

Elävä musiikki on kansantanssin suola, ja molemmat aikuisryhmät tanssaavat yhteisharjoituksissa ja keikoilla yhdistyksen pelimanniyhtyeen ja kuoron tahtiin. Muun toiminnan ohella osa aikuistanssijoista ehtii toimia myös Kiikurien lasten kansantanssiryhmien ohjaajina.

Yhdenlaisen esimerkin Kiikurien aikuisten monipuolisesta ohjelmistosta näet videomuodossa täältä. Katso myös ryhmien harjoitusajat ja -paikat, tietoa ohjaajista ja ota yhteyttä!

Isot Kiikurit

Isot Kiikurit koostuu sekä kokeneista tanssijoista että vasta-alkajista. Aikaisemmasta tanssikokemuksesta on ryhmään liittyessä etua. Harjoituksissa opetellaan eri vaikeusasteilla olevia koreografioita erilaiset jäsenet huomioiden. Ohjaajat löytyvät omasta yhdistyksestä, mutta Isot käyttävät välillä myös vierailevia koreografeja sekä hyödyntävät ohjelmistossaan valtakunnallisia yhteisohjelmanumeroita. Myös ryhmän omat jäsenet laativat koreografioita Isoille.

Isot harjoittelevat pääosin kerran viikossa, ja toisinaan pidetään pidennettyjä sunnuntai- tai viikonloppuharjoituksia. Ennen konsertteja Isot harjoittelevat yhdessä muiden kiikuriryhmien kanssa tarpeen mukaan. Turhan vakavasti ei harjoituksia oteta - lämmittelyyn kelpaa jumppailun lisäksi myös vaikkapa jääkiekko (sisällä ilman välineitä). Tärkeintä on, että saa tanssia!

Isot esiintyvät aina elävän musiikin säestyksellä. Kiikurien tavaramerkiksi muotoutunut tanssin, laulun ja soiton yhdistäminen näkyy parhaimmillaan Isojen, pelimannien ja kuoron yhteisnumeroissa. Isot osallistuvat myös aktiivisesti erilaisiin kansantanssitapahtumiin ja järjestävät toimintaa oman ryhmän kesken.

Yht. henkilö: Nora Kanervavuori; nora.kanervavuori(at)gmail.com