Infoa kiikurivanhemmille

Ohjaajat

Jokaisella lapsiryhmän ohjaajaan voi olla yhteydessä harrastustoimintaan liittyen. Ohjaajien yhteystiedot löytyvät täältä.

Tiedonkulku

Ohjaajat järjestävät harjoitusten yhteydessä infotilaisuuksia ennen esiintymisiä, matkoja tai muita tapahtumia. Muuta tiedotusta hoidetaan pääosin sähköisesti. Nettisivuilta löytyvät tapahtumakalenteri, tiivistelmät hallituksen viimeisimmistä kokouspöytäkirjoista sekä yleistietoa Kiikureista.

Harjoitukset

Harjoituksissa lapsilla tulee olla liikkumiseen sopivat vaatteet. Tytöillä on päällä kevyt hame, sillä kansantansseissa hyödynnetään usein hameenhelmoja. Jalkineina käytetään tossuja tai supikkaita. Lisätietoa jalkineista saa ohjaajilta ja puvuston sivulta.

Esiintymiset

Huoltajat ovat vastuussa siitä, että lapsella on asianmukainen esiintymisasu ja kampaus sekä sopivat jalkineet keikalle tullessa ja että paikalla ollaan sovittuna ajankohtana. Tyttöjen pitkät hiukset letitetään usein ranskanleteille. Tarvittaessa ohjaajat järjestävät ohjausta lettien tekemiseen - jos tarvitset opastusta, ilmoita siitä ohjaajille. Lue myös ohjeet pukujen lainaamisesta ja huoltamisesta puvuston sivulta.

Talkootoiminta

Kiikurit järjestävät 1-2 kertaa vuodessa myyntitalkoot varainkeruuhengessä. Toivomme vanhemmilta apua lapsijäsenten osuuden hoitamisessa. Lisäksi vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan muihin kiikuritalkoisiin, joista tiedotetaan jäsensihteerin ja nettisivujen kautta.

Toimintaan sitoutuminen

Kansantanssikoreografiat perustuvat usein kansanomaisiin kuvio- tai paritansseihin. Pienille lapsille on tärkeää, että he saavat harjoitella ja esittää tietyn koreografian tutun parin kanssa. Tämän takia säännöllinen osallistuminen harjoituksiin ja läsnäolo esiintymisissä on välttämätöntä, sillä yhden lapsen yllättävä poissaolo aiheuttaa hankaluuksia toisille ryhmän jäsenille. Kiikurien tavoitteena on tarjota kaikille mukavia kokemuksia sekä treeneistä että keikoilta, ja se onnistuu parhaiten kaikkien sitoutuessa toimintaan yhtä lailla.