Lasten ja nuorten kansantanssiryhmät

Kiikurien lapsiryhmien harjoituksissa tanssitaan, leikitään ja lauletaan sekä omassa ryhmässä että välillä myös yhdessä muiden kanssa. Harjoitusten ohella juhlitaan pikkujouluja ja vappuja porukalla sekä vietetään syys- ja talviriehaa ulkoillen.

Jokaisella ryhmällä on 1-2 ohjaajaa, ja ohjaajat tanssivat itse useimmiten Kiikurien aikuisryhmässä. Ohjaajilla on taustallaan pitkä tanssikokemus ja useimmilla myös ohjaajakoulutusta.

Ryhmien ikäjakaumat muotoutuvat kullakin toimintakaudella jäsenten mukaan. Lapsiryhmien harjoitukset järjestetään lähes yhtäaikaisesti, joten esimerkiksi eri-ikäisten sisarusten harjoitukset osuvat samoihin kellonaikoihin. Katso alta ryhmien esittelyt ja linkkien takaa harjoitusajat ja -paikat, lisätietoa ohjaajista ja ota yhteyttä!

Kirppu-Kiikurit

Kirppu-Kiikurit poikkeaa muista lapsiryhmistä, koska lapsella on parinaan aikuinen; tämä voi olla äiti, isä, mummi, kummi tai kuka tahansa, joka haluaa jakaa harrastuksen lapsen kanssa. "Kirput" ovat iältään 1 - 4 -vuotiaita ja ainoana pääsyvaatimuksena on kävelytaito. Kirppujen harjoituksissa lauletaan ja leikitään kansanlaulujen ja lastenmusiikin tahdissa turvallisesti oman aikuisen vierellä. Aikuisenkaan ei tarvitse olla huolissaan omasta laulu- tai tanssitaidostaan - tärkeintä on touhuta yhdessä lapsen kanssa tanssin ja musiikin puitteissa.

Vastuuohjaajat:

Elisa Leppikangas, Noora Virvolampi; noora.virvo1(at)gmail.com

puh. 044-526 3361


Mini-Kiikurit

"Minit" ovat noin 4 - 6 -vuotiaita ja harjoittelevat tanssimaan ilman omaa aikuista. Harjoituksissa leikitään ja lauletaan sekä opetellaan kansantanssin yksinkertaisimpia askelia. Esiintymisiä varten harjoitellaan pääosin suomalaisia laululeikkejä, jotka esitetään vielä ohjaajien avustamana. Tanssiessa lapsen rytmitaju, kehonhallinta ja yhdessä toimimisen taidot harjaantuvat.

Vastuuohjaajat:

Helmi Satto, Elviira Osala

Napero-Kiikurit

"Naperot" ovat iältään noin 6 - 9 -vuotiaita tanssijoita. Harjoituksissa treenataan lähinnä leikkien avulla jo hieman vaativampia askelikkoja, rytmiikkaa ja tanssikuvioita. Naperoiden tansseihin kuuluu pieniä laululeikkejä sekä pidempiä sikermiä. Esiintymisissä ohjaaja on apuna vain tarvittaessa.

Vastuuohjaajat:

Aija Kanervavuori, Enja Kanervavuori

Pikku-Kiikurit

"Pikkusten" ikähaarukka on 9 - 12 vuotta. Harjoituksissa treenataan laululeikkien lisäksi ja tuttujen askelikkojen, kuten esimerkiksi jenkan ja valssin, lisäksi myös uusia kansantanssikoreografioita. Esiintymisnumeronsa taitavat Pikkuset hoitavat yleensä omin voimin kokonaan ilman ohjaajia.

Vastuuohjaajat:

Aija Kanervavuori, Enja Kanervavuori

Nuoret Kiikurit


Nuorten (tunnetaan myös nimellä Keski-Kiikurit) ryhmässä tanssivat noin 12 - 17 -vuotiaat ja sitä vanhemmat nuoret. Harjoituksissa treenataan jo vaativampia ja pidempiä tansseja ja erilaisia askelikkoja. Nuorten ryhmän tanssijoilla on jo jonkin verran tanssitaustaa ja välillä tanssitaankin yhdessä Isojen Kiikurien kanssa.

Vastuuohjaaja:

Noora Virvolampi; noora.virvo1(at)gmail.com

puh. 044-526 336