Kiikurien kuoro

Kiikurien sekakuoro koostuu 30-75-vuotiaista laulajista. Kiikurien kuoroon liittymiselle ei aseteta sen suurempia ehtoja; koelauluja ei meille tunneta eikä nuotinlukutaito ole mitenkään välttämätöntä. Tärkeintä on into laulaa, liikkua ja esiintyä.

Kuoro esiintyy sekä omana ryhmänään Kiikurien pelimannien säestämänä että yhteisnumeroissa Kiikurien lasten ja aikuisten kansantanssiryhmien kanssa. Kiikurien konserttien lisäksi kuoro esiintyy tarvittaessa muissakin tilaisuuksissa sekä järjestää omia konsertteja yhdessä pelimannien kanssa. Harjoituksia pidetään enimmäkseen säännölliseti viikolla ja ylimääräisistä harjoituksista sovitaan aina erikseen. Ennen konsertteja kuoro harjoittelee yhdessä muiden ryhmien kanssa tarpeen mukaan.

Kiikurien kuoron ohjelmisto koostuu pääosin suomalaisesta ja uudelleen sovitetusta kansanmusiikista. Osan ohjelmistosta muodostavat 1900-luvun alkupuolen iskusävelet. Painopiste on musiikin tulkinnassa; laulut stemmoineen opetellaan ulkoa, ja esityksiin kehitellään mausteeksi pieniä koreografioita. Tämä kuoro ei todellakaan patsastele kansiot kädessä - nyt lauletaan!

Kuorolla ei tällä hetkellä ole aktiivista toimintaa. Jos kuitenkin olet kiinnostunut harrastamaan, niin ota yhteyttä!


Ks. kuva-albumista esimerkiksi otteita kuoron ja pelimannien tammikuun 2011 konsertista "Reikeli" tai Kiikurien vuoden 2014 kevätkonsertista "Tää on vain maailmaa".